Voor groep 8-leerlingen

Zit jij in groep 8?

Nog even, dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Misschien heb je al gekozen welke school het wordt. Misschien moet je nog kiezen. Op deze pagina vertellen we je graag meer over het Oscar Romero en ons Open Huis. 

Beleef-het-Oscar-middagen

Ook dit schooljaar organiseren wij voor de leerlingen van groep 8 weer Beleef-het-Oscar-middagen. Deze zullen plaats vinden op de volgende dinsdagen: 13 december, 31 januari en 21 februari. Deze middagen starten om 15:30 en duren tot ongeveer 17:00 uur. Tijdens het anderhalf uur durende programma volgen de leerlingen in groepen van maximaal 25 leerlingen twee interactieve lesjes en krijgen ze een rondleiding door ons prachtige moderne gebouw. In principe worden leerlingen van dezelfde basisschool bij elkaar in de groep ingedeeld. Mochten zij daar geen prijs opstellen, dan kan dat bij de aanmelding aangegeven worden.

Beleef-het-Oscar-middagen voor ouders/verzorgers

Voor ouders/verzorgers is er tijdens de middag de gelegenheid om, onder het genot van een kopje thee of koffie, vrijblijvend vragen te stellen aan onze medewerkers. Mocht u tijdens de Beleef-het-Oscar-middag een presentatie van een brugklasteamleider willen bijwonen of een individueel gesprek willen voeren over de begeleiding op Oscar Romero dan verzoeken wij u dat in het aanmeldformulier aan te geven. U hoort dan tijdig van ons op welk moment u hiervoor bent ingedeeld. Aanmelden voor de Beleef-het-Oscar-middagen kan hier.

Het (Grote) Open Huis

Tijdens ons Open Huis op maandagavond 30, dinsdagavond 31 januari en woensdagmiddag 1 februari, kunnen ouders/verzorgers samen met hun kind de school ontdekken en onder andere kennismaken met onze vakken, vakdocenten en lokalen. Ook zal er dan speciale aandacht zijn voor de Kunstlijn, Sportlijn en Technologielijn. Voor het bezoeken van de school tijdens het Open Huis is vooraf aanmelden niet nodig.

Op openhuis.oscarromero.nl kun je informatie en interessante filmpjes vinden van ons Open Huis 2022. Ook kun je kennis maken met de vakken die op Oscar Romero worden aangeboden én van bijna elk vak thuis digitaal een lesje volgen. 

Studio Oscar Romero

Naast de mogelijkheid om de school fysiek te bezoeken, is er dit schooljaar ook voldoende gelegenheid om op digitale wijze met het Oscar Romero kennis te maken via uitzendingen vanuit Studio Oscar Romero en via onze Open Huis website. De volgende live-uitzending vanuit Studio Oscar Romero zal plaatsvinden op vrijdag 18 november 16.30 uur en er is dan speciale aandacht voor het mentoraat op Oscar Romero en de eerste Beleef-het-Oscar-middag die op dinsdag 15 november heeft plaatsgevonden. De uitzending kan bekeken of teruggekeken worden via deze link.

De uitzending van 12 november kan teruggekeken worden via deze link.

Naar de brugklas!

Ben je benieuwd wat je kan verwachten van je overstap naar de brugklas? We hebben hier een pagina met alle informatie die je nodig hebt over onze brugklassen. Als je dit alvast doorleest, weet je nóg beter wat Oscar Romero jou te bieden heeft.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.   

Infomagazine 2023-2024

Wil je alvast de sfeer proeven? Hier het infomagazine, hét magazine over Oscar Romero. Alvast veel leesplezier en hopelijk tot volgend jaar.

 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.