Open Huis 2020

Hallo jongens en meisjes!

Nog even, dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Misschien heb je al gekozen welke school het wordt. Misschien moet je nog kiezen. Tijdens het aankomende Open Huis vertellen we je graag alles over Oscar Romero.  Wil je alvast de sfeer proeven? Lees dan hier alvast @Oscar (editie 2019), hét magazine over Oscar Romero. Hierin vertellen onze leerlingen zelf wat ze van de school vinden. Veel leesplezier en hopelijk tot volgend jaar. 

Erica van Langen
Rector

Open Huis

Het Open Huis van Oscar Romero is er voor alle leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouder(s)/ verzorger(s). Zien we je dan? 

Data en tijden:

Maandag 3 februari 2020
Van 18:00 tot 21:30 uur

Dinsdag 4 februari 2020
Van 18:00 tot 21:30 uur

Woensdag 5 februari 2020
Van 14:00 tot 18:00 uur

Informatieavond voor de Kunst-, Sport en Technologielijn

Donderdag 27 februari 2020
Van 19:00 tot 21:00 uur

Meld je aan op Oscar Romero

Aanmeldingsformulier Oscar Romero leerjaar 1 (pdf).

Daarom kiezen voor Oscar Romero

  • Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo- of vwo-brugklas. Dat betekent dat alle leerlingen in jouw klas ongeveer hetzelfde niveau hebben. Kun je meer? Dan kun je altijd doorstromen naar een hoger niveau.
  • Kleine klassen: de mavo-brugklassen zijn niet groter dan 25. 
  • Houd je van sport, kunst of technologie dan kun je in de brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn.
  • Op Oscar krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. Iedereen werkt met een iPad. Leren wordt daar leuker van.

Starten op Oscar

Voor de vakantie is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas. Ook heb je samen met je ouders een kennismakingsgesprek op school. De kennismakingsperiode sluit je af met de brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je de klas snel beter kennen. Je gaat ook drie dagen op kamp waar je veel spelletjes doet. 

Welke brugklas?

Wat de 'juiste' brugklas is, wordt in eerste instantie bepaald door het advies van de basisschool:

vmbo-(g)t of mavo-advies: mavo of mavo/havo
mavo/havo-advies: mavo/havo
havo-advies: havo.
havo/vwo- en vwo-advies: vwo

Doorstromen

Sportlijn, Kunstlijn en Technologielijn

In de brugklas kan je kiezen voor extra sport, extra kunst en cultuur of extra technologie. Dit betekent niet alleen dat je deze vakken twee uur per week extra hebt, maar ook dat je met de andere leerlingen in je lijn op pad gaat en allemaal extra dingen doet. Elke lijn heeft iets eigens, passend bij de lijn, bij de leerlingen en bij de docenten.

Persoonlijke aandacht

Op Oscar Romero krijg je veel persoonlijke aandacht. In de brugklas krijg je studielessen om te ‘leren leren’ en extra begeleiding als je dyslectisch bent of een taalachterstand hebt. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. Tijdens de mentorles leer je hoe je zelf het beste leert. Daardoor leer je zelfstandiger werken én gaat het maken van je huiswerk vlotter.

iPad

Je vindt via de iPad altijd alles wat je voor school nodig hebt terug: je huiswerk, je rooster, je toetsen, je lesmateriaal en je cijfers. Er is op school goede Wifi en een stabiele internetverbinding. Iedereen heeft toegang tot het draadloos netwerk.Voor een aantal vakken staat het lesmateriaal op de iPad, maar bij sommige vakken heb je nog wel 'gewone' boeken. Los van het lesmateriaal wordt bij alle vakken gebruikgemaakt van de iPad in de les. Bijvoorbeeld voor opdrachten, voor het bekijken van filmpjes, voor het zoeken naar informatie, voor het gebruik van vak-apps en voor werkvormen als een quiz en brainstormen.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.