Verbouwing Oscar Romero

Oscar Romero bouwt aan de toekomst. Letterlijk, want ons schoolgebouw wordt geheel vernieuwd en duurzaam verbouwd.

Oscar Romero verbouwt

Oscar Romero bouwt aan de toekomst. Onze nieuwe school krijgt meer ruimte voor sport, een overdekte fietsenstalling, een nieuw trappenhuis, prachtige studio’s voor het vak muziek en veel ruimtes om zelfstandig te werken. Tijdens de renovatie verblijven de nieuwe brugklassers in Oscar Junior, een speciaal brugklasgebouw aan de Johannes Poststraat. Na de renovatie beschikken ook zij over het allernieuwste schoolgebouw van Hoorn.

Update - 4 oktober 2019

De eerste officiële paal zit er in. Met de hulp van LO-docent en mentor Ed Brandsen en twee van zijn leerlingen, Malin Schouten en Elmer Brommersma, werd de eerste paal de grond in geslagen.

Dit feestelijke moment vormt een stevige basis om verder te gaan met de renovatie van Oscar Romero.

Update - 16 september 2019

De renovatie van Oscar Romero is in volle gang. Er wordt nu vooral gesloopt. Muren en kozijnen zijn verwijderd en dat levert nu voor het gevoel een volledig lege school op. Geen gymzalen meer, geen kleedkamers, geen receptie, geen mediatheek... Voor alles is een tijdelijke plek gevonden, en nu het meeste sloopwerk achter de rug is, kan er langzaamaan begonnen worden met de opbouw.

De grond waar de gymzalen stonden wordt nu in orde gemaakt om te kunnen heien. Elektriciëns zijn bovendien al volop bezig geweest om leidingen te verleggen en nieuw aan te leggen en in wat de aula van de onderbouw was, zijn voorbereidingen getroffen om beton te storten. Zo krijgt het nieuwe Oscar Romero heel langzaam vorm.

Update - 18 juli 2019

Terwijl de leerlingen genieten van een welverdiende vakantie, is de renovatie van Oscar Romero nu écht begonnen. Begon het met het plaatsen van de bouwketen, inmiddels zijn de oude gymzalen al weg, en ook binnen is het al zichtbaar dat het nu écht begonnen is.

Na de vakantie blijft de school in gebruik. Dat kan gelijktijdig, dankzij een uitgekiende planning. Er komt bovendien ruimte in het gebouw omdat de brugklassers van volgend schooljaar in een ander gebouw les gaan krijgen. Dat gebouw staat op de hoek van de Johannes Poststraat en de Liornestraat in Hoorn.

De renovatie van Oscar Romero gaat in delen. Ook op deze plek verschijnen er daarom vanaf nu regelmatig updates. Zo blijft iedereen op de hoogte totdat de prachtig gerenoveerde school straks klaar is, met een nieuw uiterlijk, een nieuw entree, nieuwe gymzalen en muzieklokalen en met een beter binnenklimaat en met duurzame (Led)-verlichting.