Verbouwing Oscar Romero

Oscar Romero bouwt aan de toekomst. Letterlijk, want ons schoolgebouw wordt geheel vernieuwd en duurzaam verbouwd.

Oscar Romero verbouwt

Oscar Romero bouwt aan de toekomst. Onze nieuwe school krijgt meer ruimte voor sport, een overdekte fietsenstalling, een nieuw trappenhuis, prachtige studio’s voor het vak muziek en veel ruimtes om zelfstandig te werken. Tijdens de renovatie verblijven de nieuwe brugklassers in Oscar Junior, een speciaal brugklasgebouw aan de Johannes Poststraat. Na de renovatie beschikken ook zij over het allernieuwste schoolgebouw van Hoorn.

Update - 13 januari 2020

De afgelopen twee maanden is er hard gewerkt aan de nieuwbouw en renovatie van Oscar Romero. Het eerste deel van de staalconstructie voor de nieuwe LO-vleugel staat en er is daar ook al een verdiepingsvloer gelegd. De trap met twee gleuven om met de fiets het bovenste deel van de fietsenstalling te bereiken is geplaatst. Bij de renovatie schiet het al aardig op met het deel dat het eerst onder handen wordt genomen. De plafonds worden zichtbaar, de units die gaan zorgen voor een goed binnenklimaat zijn allen geplaatst. Het leerplein tegenover de iHelp balie is mooi ruim en spoedig wordt de vloerbedekking (marmoleum) gelegd. Op de begane grond krijgt de nieuwe ruimte voor de catering en de receptie, met daarachter de loge van de conciërges, vorm. De muzieklokalen en de daarbij horende studio’s naderen hun voltooiing. Het is de bedoeling dat dit deel van de renovatie met het Open Huis (3, 4 en 5 februari) klaar is.

Update - 14 november 2019

De renovatie is in volle gang! Binnen komen de nieuwe kozijnen en muren duidelijk in beeld, veel luchtbehandelingskanalen en kabelgoten zijn gemonteerd en je kan ook buiten niet missen dat er gerenoveerd wordt. Er zijn steigers gebouwd, met enkele weken zal de nieuwe buitenkant van de school zichtbaar gaan worden. De LO-vleugel wacht alleen nog op het staal voor de opbouw.

Update - 4 oktober 2019

De eerste officiële paal zit er in. Met de hulp van LO-docent en mentor Ed Brandsen en twee van zijn leerlingen, Malin Schouten en Elmer Brommersma, werd de eerste paal de grond in geslagen.

Dit feestelijke moment vormt een stevige basis om verder te gaan met de renovatie van Oscar Romero.

Update - 16 september 2019

De renovatie van Oscar Romero is in volle gang. Er wordt nu vooral gesloopt. Muren en kozijnen zijn verwijderd en dat levert nu voor het gevoel een volledig lege school op. Geen gymzalen meer, geen kleedkamers, geen receptie, geen mediatheek... Voor alles is een tijdelijke plek gevonden, en nu het meeste sloopwerk achter de rug is, kan er langzaamaan begonnen worden met de opbouw.

De grond waar de gymzalen stonden wordt nu in orde gemaakt om te kunnen heien. Elektriciëns zijn bovendien al volop bezig geweest om leidingen te verleggen en nieuw aan te leggen en in wat de aula van de onderbouw was, zijn voorbereidingen getroffen om beton te storten. Zo krijgt het nieuwe Oscar Romero heel langzaam vorm.

Update - 18 juli 2019

Terwijl de leerlingen genieten van een welverdiende vakantie, is de renovatie van Oscar Romero nu écht begonnen. Begon het met het plaatsen van de bouwketen, inmiddels zijn de oude gymzalen al weg, en ook binnen is het al zichtbaar dat het nu écht begonnen is.

Na de vakantie blijft de school in gebruik. Dat kan gelijktijdig, dankzij een uitgekiende planning. Er komt bovendien ruimte in het gebouw omdat de brugklassers van volgend schooljaar in een ander gebouw les gaan krijgen. Dat gebouw staat op de hoek van de Johannes Poststraat en de Liornestraat in Hoorn.

De renovatie van Oscar Romero gaat in delen. Ook op deze plek verschijnen er daarom vanaf nu regelmatig updates. Zo blijft iedereen op de hoogte totdat de prachtig gerenoveerde school straks klaar is, met een nieuw uiterlijk, een nieuw entree, nieuwe gymzalen en muzieklokalen en met een beter binnenklimaat en met duurzame (Led)-verlichting.