Technologielijn naar TU Delft

Technologielijn naar TU Delft

9-1-2016 -  Door Vincent van Pernis (v1a) -  We gingen met de Technologielijn op excursie naar de TU Delft. We vertrokken rond 8 uur van school. Na ongeveer 2 uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan bij de TU. Voordat we één van de gebouwen in gingen hebben we twee groepen gemaakt. De ene groep begon met de workshop “Stoel Ontwerpen”, de andere groep begon met de workshop “Vliegtuig Bouwen”.

De groep waar ik in zat begon met het “Stoel Ontwerpen”. Eerst werd er uitgelegd aan welke eisen de stoel moest voldoen. Toen gingen we aan de slag. Eerst moest je een ontwerp maken, daarna moest je je ontwerp gaan uitwerken. Het enige wat je mocht gebruiken waren tyraps, scharnieren, touw en heel dun hout. Daarna moest je ook nog een poster maken. Ik had met iemand van mijn groep bedacht om een draagbaar reclamebord en flyers te maken. Aan het eind van de workshop werd de stoel van ons groepje verkozen tot de beste stoel van de workshop.

Toen werd er een rondleiding gegeven over de campus van de TU. We kwamen langs een paar faculteiten (gebouwen waar aparte studies in werden gegeven), de aula (ook één gebouw) en de bibliotheek (ook één gebouw).

Daarna liepen we terug en begonnen we met de workshop “Vliegtuig Bouwen”. Eerst gingen we groepjes maken. Toen werd er uitleg gegeven. Daarna gingen we bouwen. Eerst via een handleiding en daarna mochten we zelf een vliegtuig bedenken. Soms moest je een beetje lood toevoegen om je vliegtuig niet te laten neerstorten. Aan het eind deden we een wedstrijd met onze vliegtuigen. Ik dacht dat we best ver zouden komen, maar het bleek dat ons lood niet meer op ons vliegtuigje zat. Het groepje van Nick en Björn had toen gewonnen.

Na de workshop konden we nog het Science Center bekijken. Dat was heel leerzaam. Na dat stapten we in en gingen we weer terug naar school. Het was een hele interessante dag.  
   

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.