Oscar Doet

Vrijdag 9 maart waren er voor de leerlingen van  Oscar Romero drie mooie activiteiten: Oscar Leert, voor de examenklassen, Oscar Fietst, een sponsorfietstocht voor de brugklassers en Oscar Doet, een vrijwilligersactie voor alle overige leerlingen. De twee laatste acties speelden zich in West-Friesland af.

Oscar Doet (gebaseerd op de landelijke NL Doet-actie) zorgde ervoor dat zo'n 800 leerlingen van Oscar Romero ergens in West-Friesland bezig zijn geweest met vrijwilligerswerk. Daar zit een enorm stuk organisatie achter, maar gelukkig was er de steun van de Vrijwilligerscentrale in Hoorn. Zonder die hulp is een prachtige dag als deze niet realiseerbaar.

Bij Oscar Fietst reden alle brugklassers een tocht van ongeveer 37 kilometer door het West-Friese land. Er waren twee routes waaruit gekozen kon worden, een vanuit Oscar via Spierdijk, Scharwoude en Oosterblokker weer terug naar school. De andere route ging via Berkhout, Spanbroek en Nibbixwoud. Leerlingen konden in alle genoemde plaatsen van start gaan en daar werd dan ook veel van gebruik gemaakt. Hoefden de ‘buitenpoorters’ niet eerst naar school te fietsen. Het weer was de leerlingen gelukkig gunstig gezind, wat de dag nog extra mooi maakte.  

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.