Onthulling buste Oscar Romero

Onthulling buste Oscar Romero

31-05-2017 - Tijdens de Oscar Romero-dag (30 mei) is tijdens een korte ceremonie een bronzen buste van Oscar Romero onthuld met bijgehorende plaquette. Deze buste en plaquette zijn geschonken door de ambassade van El Salvador, met financiële ondersteuning van de Lions Club Almere, de vastenactie en het Cultuurfonds.

Bij de ceremonie waren, naast de schoolleiding, de volgende gedelegeerden aanwezig: drie medewerkers van de ambassade, Samis Bashara (loco-burgemeester van Hoorn), twee vertegenwoordigers van de Lions Club Almere, leden van ons bestuur en Raad van Toezicht en oud-collega Sjaak Nootebos. Het gezelschap werd na de toespraken en onthulling rondgeleid door onze school. Men heeft kennis genomen van de Oscar Romero-dag-activiteiten van de eerste en tweede klassers en men was daar zeer enthousiast over. Een lunch sloot het bezoek van de delegatie af.

We houden de contacten warm, aangezien er verschillende momenten komen waarbij de ambassade iets voor ons kan betekenen. Dit jaar herdenken we bijvoorbeeld de honderdste geboortedag van Oscar Romero. Wellicht dat we vaker bezoek zullen krijgen...

 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.