W&T café - programmeren met Lego. Meld je aan!

PO-leraren welkom tijdens speciale editie

Geplaatst op 13-01-2020

In de brugklas op Oscar Romero kunnen leerlingen, naast een Sportlijn en Kunstlijn, kiezen voor de Technologielijn. In deze extra lessen leren de leerlingen programmeren en ontwerpen. In de brugklas wordt gebruik gemaakt van LegoMindstorms en vanaf de tweede klas wordt gebruik gemaakt van de programmeerbare microchip, de Arduino.

In een speciale editie van het W&T café op woensdag 18 maart worden PO-leraren in de gelegenheid gesteld om eveneens de eerste stappen te zetten bij het leren programmeren. De betekenis van verschillende programmeerbare blokjes komen aan de orde en u leert hoe deze te combineren tot een geheel waarbij de Legosteen iets functioneels gaat uitvoeren. Verder komen veel voorkomende bugs aan de orde. Niks is vervelender dan dat het niet werkt en u er niet achter kan komen waaraan dat ligt.

Wilt u zich aanmelden voor dit W&T-café, dan kan dat via dit formulier. Dit W&T café wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het EWT. We kunnen deze bijeenkomst daarom kosteloos aanbieden. Let op: er is plek voor maximaal 20 deelnemers. 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.