Sportlijn klas 3: sponsorgeld voor goede doelen

Geplaatst op 18-07-2019

Ieder jaar halen de leerlingen van sportlijn klas 3 na afloop van de Weissensee geld op voor twee goede doelen te weten: Westfries G-voetbal en G-schaatsen. Het gesponsorde geld is per geschaatste kilometer verkregen of een van tevoren vastgesteld bedrag. Een maatschappelijk doel, dat vinden we op Oscar Romero belangrijk! Wij zijn allemaal in de mogelijkheid om naar de Weissensee te gaan en om daar te schaatsen/langlaufen. Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Dat onze leerlingen tot veel in staat zijn, dat weten wij al enige tijd. Maar dat het totaalbedrag al 4 jaar achter elkaar records verbreekt, daarin verbazen ze ons toch iedere keer weer. Dus ook dit jaar mochten de leerlingen een 3e doel uitkiezen. Dit jaar heeft Dominique Bakker (hij haalde het meeste geld op) gekozen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Hieronder een aantal momenten:

Stichting Westfries G-voetbal

José ter Hofstede Wijnen en Maik Stam overhandigen hun geldbedrag aan Paul Wolfs (de drijvende kracht achter het G-voetbal van Westfriesland). Deze jongens mochten vervolgens mee als begeleiding naar het G-voetbal toernooi in Genève.

14 mei 2019. Dit bedrag hebben wij namens de Sportlijn-leerlingen mogen overhandigen.

G-schaatsen Hoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 mei 2019. Ook hier een bedrag van €2000,- namens alle Sportlijn-leerlingen.

Ronald McDonald Kinderfonds

Dominique heeft Maartje Bakker meegenomen en samen overhandigen zij bovenstaande bedragen. Dominique heeft zelf €1420,- opgehaald. €2000,- is wederom namens alle sportlijn leerlingen gesponsord! Hier kregen wij een rondleiding door het Ronald McDonald huis in Amsterdam.

21 mei 2019.

Het is fantastisch om deze club leerlingen drie jaar lang te mogen begeleiden. En als, naast de vele geschaatste kilometers, bovenstaande bedragen opgehaald worden, dan kan ik alleen maar bijzonder trots op ze zijn!

Mede namens de LO docenten,

Ed Brandsen
Rianne Blaauboer

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.