Oscar Romero verlengt brugklasperiode

Geplaatst op 19-02-2021

Op Oscar Romero voegen we alsnog een dakpanklas havo/vwo toe. Dat betekent dat we alle typen brugklas aanbieden: mavo, mavo/havo, havo, havo/vwo en vwo. We kiezen er daarnaast voor om de brugklasperiode met ingang van schooljaar 2021-2022 met minimaal één jaar te verlengen. Met beide maatregelen geven we leerlingen de tijd om te groeien naar het niveau dat bij hem of haar past. 

We spelen hiermee in op de periode waarin leerlingen minder onderwijstijd hebben gehad dan gebruikelijk. Op Oscar Romero vinden we dat elke leerling de tijd moet krijgen om zijn echte niveau te halen. We staan toe dat een leerling met een mavo-advies zich inschrijft voor een dakpanklas mavo/havo. Datzelfde geldt voor een leerling met een havo-advies, deze kan kiezen voor de nieuwe dakpanklas havo/vwo. In beide dakpanklassen wordt er op twee niveaus lesgegeven, dus een leerling moet zich realiseren dat hij zichzelf uitdaagt. Met jarenlange ervaring met maatwerk, bieden we echter extra begeleiding als dat nodig is. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We vertellen er graag meer over.

De leerlingen die al aangemeld zijn en op grond van de nieuwe dakpanklas havo/vwo een andere keus willen maken, kunnen dat via een mail aan or-aanmelden@tabor.nl doorgeven.

Lees hier het artikel over ons nieuwe brugklasmodel in het Noordhollands Dagblad 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.