Oscar Romero haalt vijfde vignet Gezonde School binnen

Geplaatst op 17-05-2021

Oscar Romero heeft het vijfde vignet van de Gezonde school behaald. Dat is bijzonder, want waar veel scholen er één, twee of drie hebben, is vijf vignetten een zeldzaamheid. In de regio is Oscar Romero de enige met vijf vignetten. Dat betekent dat er aandacht is voor Roken, alcohol en drugspreventie, Bewegen en sport, Welbevinden, Gezonde relaties & seksualiteit en Voeding. 

De certificaten Bewegen en Sport, Gezonde relaties & seksualiteit en Voeding kreeg Oscar Romero in 2015 voor het eerst en werden daarna opnieuw toegekend. Roken, alcohol en drugspreventie mocht onze school in 2020 toevoegen. Nu daar ook Welbevinden bij is gekomen, hebben we alle vijf de vignetten. 

Arnoud Lansdaal is een trotse conrector.  "Dat we nu ook het vijfde vignet binnen hebben, tekent onze school en het belang dat we hechten aan de gezondheid van al onze leerlingen en collega's. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. "

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.