Oscar Romero en Oscar Doet, een mooie combinatie!

Geplaatst op 26-03-2019

Elk jaar is er de vrijwilligersdag NL Doet. Veel mensen - inclusief de koninklijke familie - steken dan de handen uit de mouwen. Oscar Romero heeft met Oscar Doet zijn eigen versie. Vele leerlingen gaan dan op pad om op allerlei plekken te helpen.

Tijdens Oscar Doet bieden leerlingen en medewerkers ondersteuning op allerlei vlakken en op allerlei plekken: op schoolterreinen, in tuinen, in bejaardenhuizen etc. Traditioneel is dit een zeer geslaagde dag met veel positieve respons vanuit de deelnemende scholen, bedrijven en instellingen. En het is vanzelfsprekend een mooi moment om leerlingen bij te brengen dat het fijn is als je iets voor een ander kunt betekenen en om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen.  

Dit jaar was een bijzondere editie. Dat had alles te maken met de staking in het onderwijs op dezelfde dag. Ook op Oscar Romero werd door een aantal docenten het werk neergelegd, maar Oscar Doet ging gewoon door. Dat kon omdat er aan de ene kant voldoende medewerkers wel op school waren, en omdat aan de andere kant ook ouders bereid zijn geweest om te helpen tijdens Oscar Doet en om kinderen van A naar B te brengen. Waarvoor uiteraard onze dank! We kijken terug op wederom een zeer geslaagde editie van Oscar Doet. Op naar volgend jaar.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.