Lisanne (5 vwo) in de prijzen bij Aardrijkskunde Olympiade

De 25ste editie van de Aardrijkskunde Olympiade bij hogeschool Van Hall Larenstein in Velp heeft vier winnaars opgeleverd. Een van hen is Oscar Romero-leerling Lisanne Neefjes.

Sven Holtrop van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum mag zich de beste aardrijkskundeleerling van Nederland noemen. Twee tweede prijzen gingen naar Max Olzheim (theorieprijs, Canisius College Nijmegen) en Lisanne Neefjes (veldwerkprijs, Tabor College Hoorn) en vierde werd Nina Jansen (Elde College Schijndel). De vier winnaars vertegenwoordigen Nederland op de 15e Internationale Geografie Olympiade (iGeo), het WK Aardrijkskunde, dat van 31 juli tot en met 7 augustus 2018 gehouden wordt in Québec (Canada), waar teams uit vijftig landen deelnemen.

Uit de bijna 7.000 duizend leerlingen uit heel Nederland die meededen aan de voorronde, bleven er uiteindelijk 24 over die zich kwalificeerden voor de eindronde. Deze werd van 6 tot 8 juni verzorgd op hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Met een grote veldwerkopdracht verdiepten de finalisten zich hier in de verduurzaming van Landgoed Larenstein. Want de hogeschool die recentelijk werd uitgeroepen tot meeste duurzame hogeschool van Nederland, blijft zoeken naar nieuwe en praktische ideeën om verder te verduurzamen. En die ideeën kwamen in ruime mate boven water in de posterpresentaties van de finalisten. Docent Dan Assendorp die de veldwerkopdracht verzorgde was onder de indruk: “Deze leerlingen hebben, zonder ervaring met het maken van posters, in korte tijd een geweldig resultaat geboekt.”

Gefeliciteerd Lisanne!

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.