Finale project Spannend Ondernemen

Geplaatst op 09-05-2019

Woensdag 8 mei hebben Oscar Romero-leerlingen van de Business School het project Spannend Ondernemen afgesloten bij Hogeschool In Holland. Al deze leerlingen hebben in groepjes de afgelopen maanden hun eigen ondernemingsplan geschreven en moesten die op deze woensdag pitchen voor een jury. Een leerzame ervaring waarbij enerzijds de praktijk gekoppeld wordt aan het vak Bedrijfseconomie en waar anderzijds leerlingen hun ondernemersvaardigheden kunnen ontwikkelen. Van de 23 ondernemingsplannen gingen de twee beste door naar de finale. Daar volgde de strijd tegen andere middelbare scholen. 

Het eerste groepje bestond uit Ardjoen Pultoo, Zilver Brink en Daan Opstals met hun product Foodscanner. Met deze app kan je via je mobiel makkelijk producten scannen en aangeven waarop je wilt scannen (hoeveelheid suikers bijvoorbeeld). Hiermee kunnen mensen worden begeleid in het kopen van gezondere producten.

Ook Chris Vlaar en Remco van Beek gingen door met hun concept CR Verhuur. Zij bieden een oplossing voor het huisvestingstekort voor arbeidsmigranten. Zij gaan hierbij een samenwerking aan met TEMPsolutions. Dit bedrijf maakt namelijk tijdelijke, gasloze en duurzaam gemaakte huisvesting tegen een scherpe prijs. In samenwerking met dit bedrijf willen zij een perceel geschikt maken voor 40 huisvestingsplaatsen in Andijk. Dicht bij het agrarische werkgebied en deze vervolgens voor een langere periode verhuren aan uitzendbureaus die arbeidsmigranten uitzenden. Verder zien zij ook brood in het verkopen van hun idee aan agrarische bedrijven die tijdelijke huisvesting nodig hebben voor arbeidsmigranten op eigen perceel. Chris en Remco behaalden met dit idee de publieksprijs.  

Het was voor al onze Business School-leerlingen weer een leuke, leerzame en nieuwe ervaring.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.