De Weissensee: verslag van dag tot dag

Geplaatst op 24-01-2019

Oscar Romero-leerlingen trotseren ook dit jaar de kou op de Weissensee. Met heel veel plezier, sneeuw en ijs! Onderstaand een kort verslag van dag tot dag. 

Dag 1: 

Maandag vertrokken, na een prima rit 's morgens om 08.00u aangekomen bij hotel Brunnwirt. Temperatuur van -7, zonnetje, goede sneeuw en een prachtige ijsplaat van 30cm dikte. De leerlingen genieten! Nu even een goede nacht maken en morgen weer fris op! 

Dag 2: 

Bij het wakker worden bleek dat het al de hele nacht aan het sneeuwen was, en de busrit naar de Weissensee was daarom erg mooi door winterwonderland! Het schaatsen en langlaufen was door de lichte sneeuwval, en na een goede nacht slaap, weer een beetje mooier en leuker dan gisteren. Nog één dagje trainen voor de Alternatieve Elfstedentocht van vrijdag! 
 
Dag 4: 
 
Vandaag stond in het teken van morgen. De sportlijnleerlingen hebben op de langlauflatten hun laatste kunsten mogen vertonen, maar ook de beentjes zijn lekker los geschaatst. Ook hebben we onze groepsfoto laten nemen door de organisatie. Wat is de organisatie trots op deze groep zeg! De voorzitter zal de leerlingen vandaag de laatste moed in gaan praten om morgen tot een top-prestatie te gaan komen.
 
De sfeer is super. Er wordt gelachen, er zijn ook tranen, maar iedereen steunt elkaar door 'dik en dun'. Wat een geweldige groep is dit.
 
'Final Day'
 
Als voorbereiding op de Alternatieve Elfstedentocht werd er donderdagavond allereerst aandachtig geluisterd naar Toine Doreleijers. Deze voorzitter van de organisatie aldaar neemt elk jaar de tijd om onze leerlingen te voorzien van de nodige informatie, maar bovenal komt hij hoogstpersoonlijk omdat hij onwijs trots is op onze deelname aan dit schitterende evenement. De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk!
De spanning werd vanaf dat moment duidelijk merkbaar en zichtbaar opgebouwd. Hoe zal het gaan? Ga ik de doelstelling die ik vooraf gesteld heb ook daadwerkelijk halen? Wat gaat er morgen allemaal gebeuren? Fantastisch om de beleving van deze hechte groep zichtbaar te krijgen.
 
Vrijdag 25 januari:
4.30 uur: Iedereen werd wakker gemaakt. 4.45 uur: Ontbijt, spullen klaarzetten voor de terugreis, kamercheck.
6.00 uur: Vertrek naar de Weissensee.
 
En om 7.00 uur stonden we met 1100 andere schaatsers klaar voor 'de tocht der tochten'. Het startschot van Margot Boer werd in het donker verricht. Spanning ten top, maar eindelijk ging de groep die hier al heel lang naar toe heeft geleefd van start.
 
De kleine groep snelle leerlingen zochten hun ritme onder leiding van meneer Visser. Daar was een droom bij een enkeling om de de 200km binnen acht uur uit te rijden, dus de druk stond er voor hun vol op. De overige leerlingen genoten voornamelijk van al het moois wat er om hen heen te zien was. Een sprookjesachtig landschap, allemaal lichtjes bij de schaatsers voor de eerste 30 minuten in het donker en dat allemaal in een temperatuur van -18 graden celcius. Extreem koud dus!
 
Velen kozen ervoor om zoveel mogelijk bij hun begeleider te blijven. Er mocht namelijk na één ronde ook afgeweken worden van de groep om zo met iemand anders te kunnen rijden. De groepjes zijn echter 'naar elkaar toegegroeid' en dat houdt ook in dat je steun van elkaar kan krijgen. Als je begeleider je dan ook nog eens kan verzekeren dat je bij hem of haar zeker de 100 km gaat halen, dan laat je de groep niet zomaar los. 
 
Zo heeft iedereen een fantastische en uitputtende dag mee mogen maken. Voor iedereen is er respect voor het behaalde resultaat! Of dat nou minder dan 100 km is, of zelfs de 200km van Maik Stam, het gaat om de getoonde inzet die iedereen liet zien. Deze groep Sportlijners heeft maar weer eens bewezen hoe dynamisch een groep leerlingen kan zijn. Het enthousiasme wat ze elke dag lieten zien, de lange volgepropte dagen van arbeid, spel en plezier. Samen hebben jullie voor een TOPWEEK gezorgd.
 
De begeleiding kijkt dat ook vol trots terug op deze heroïsche week waarin jullie het uiterste van jezelf naar boven hebben gehaald. Deze reis zul je nooit vergeten. Bedankt allemaal!
Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.