Relaties en seksualiteit

Op Oscar Romero vinden wij het belangrijk dat iedereen op een gezonde manier met elkaar omgaat, ook als er sprake is van méér dan alleen vriendschap. De puberteit is een fase in je leven waarin er veel verandert, zowel lichamelijk als psychisch. Denk aan het maken van nieuwe vrienden, je eerste keer verliefd, voor jezelf opkomen, grenzen stellen en het ontwikkelen van je eigen identiteit. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen zich prettig en veilig voelen op school en dat je de ruimte krijgt om deze fase op je eigen manier te doorlopen.

Om je hier zo goed mogelijk bij te begeleiden, krijg je tijdens de biologielessen onder andere les over liefde en seksualiteit. Verder besteden we op school aandacht aan online veiligheid en wordt Paarse Vrijdag jaarlijks gevierd.

Daarnaast wordt er tijdens onze jaarlijkse Gezonde School Week in klas 1 t/m 3 aandacht besteed aan relaties en seksualiteit.

Als je niet lekker in je vel zit en met iemand wilt praten, kun je terecht bij de vertrouwenspersoon, maar natuurlijk ook bij je mentor of je teamleider. Voor meer informatie over specifieke leerlingbegeleiding kijk op de pagina Leerlingondersteuning.