Relaties en seksualiteit

Oscar Romero vindt het belangrijk dat jullie op een gezonde manier met elkaar omgaan, ook als er sprake is van méér dan alleen vriendschap. Oscar Romero is een middelbare school en op deze leeftijd komen jongeren in de puberteit. Dit is een fase in je leven waarin er veel verandert, zowel lichamelijk als psychisch. Denk aan het maken van nieuwe vrienden, je eerste keer verliefd, voor jezelf opkomen, grenzen stellen en het ontwikkelen van je eigen identiteit in het dorp Oscar Romero. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen zich prettig en veilig voelen op school en ieder kind de ruimte krijgt om deze fase op zijn/haar eigen manier te doorlopen.

Om leerlingen hier zo goed mogelijk bij te begeleiden krijg je tijdens de biologielessen onder andere les over liefde en seksualiteit (methode: Lang Leve de Liefde) door je gehele schoolcarrière. Verder besteden we op school aandacht aan online veiligheid (bureau HALT komt langs) en aan homoseksualiteit door Paarse Vrijdag jaarlijks te vieren en door een jaarlijkse voorlichting door COC Nederland.

Wanneer je niet lekker in je vel zit of met iemand wilt praten, kun je terecht bij de vertrouwenspersonen, maar natuurlijk ook bij bijvoorbeeld je mentor of je leerlingcoördinator. Voor meer informatie over specifieke leerlingbegeleiding kijk dan op de pagina Leerlingondersteuning.