Gezonde voeding

Gezonde voeding

Op Oscar Romero vinden we gezonde voeding belangrijk, omdat je daardoor gezond blijft en lekkerder in je vel zit, zowel lichamelijk als psychisch. Onze school is een omgeving waar gezond eten gemakkelijk moet zijn. We kiezen voor een positieve aanpak: gezond eten gaat over goed voor jezelf zorgen en niet over schoonheidsidealen. 

In de schoolkantine verkopen wij zoveel mogelijk gezonde producten, we hebben hierover afspraken gemaakt met de cateraar. Onze kantine voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines. Regelmatig is er een gezonde aanbieding. Ieder jaar wordt het aanbod in de kantine in kaart gebracht met de Kantinescan en wordt de uitkomst gerapporteerd aan de directie. Daarnaast is er een gratis watertappunt met fris drinkwater, naar keuze met of zonder koolzuur. We ontmoedigen het drinken van energiedrankjes en het eten van snacks uit grootverpakkingen (chips en dergelijke). 

Verder krijg je tijdens verschillende lessen informatie over wat gezonde voeding is en welke keuzes je het beste kunt maken om gezond te blijven. 

Daarnaast wordt tijdens onze jaarlijkse Gezonde School Week in klas 1 t/m 3 aandacht besteed aan koken, gezonde snacks en voeding & sport.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.