Gezonde voeding

Gezonde voeding

Oscar Romero vindt gezonde voeding belangrijk omdat je daardoor gezond blijft en vaak lekkerder in je vel zit, zowel lichamelijk als psychisch. Onze school is een omgeving waar gezond eten gemakkelijk moet zijn, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van de leerlingen. We kiezen voor een positieve aanpak, waardoor niemand zich buitengesloten of veroordeeld hoeft te voelen. Gezond eten gaat over goed voor jezelf zorgen en niet over schoonheidsidealen. 

In de kantine verkopen wij zoveel mogelijk gezonde producten, we hebben hierover afspraken gemaakt met de cateraar. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Elke maand is er een gezonde aanbieding. Er is een gratis watertappunt met fris drinkwater, naar keuze mét, dan wel zónder koolzuur. Een bekertje thee en alle soorten koffie kosten € 0,50.

We ontmoedigen het drinken van energiedrankjes het eten van snacks uit grootverpakkingen (chips en dergelijke) en het eten van gefrituurd eten. Oftewel: de basis is altijd gezond en daarnaast mag je best iets lekkers nemen.

Verder krijg je tijdens de lessen biologie, LO, wetenschapsoriëntatie en zelfs Spaans ook informatie over wat gezonde voeding is en welke keuzes je het beste kunt maken om gezond te blijven.

Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.