Gezonde School

Landelijk vignet Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en personeel erg belangrijk vindt. 

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Oscar Romero voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. 

Oscar Romero heeft als een van de weinige scholen, alle vignetten behaald! Dit betreft de thema's: 'Bewegen en sport', 'Roken, alcohol- en drugspreventie', 'Relaties en seksualiteit',  'Voeding' en 'Welbevinden'. Gezond gedrag en mediawijsheid zijn onderdeel van het themacertificaat Welbevinden.

Voor het thema 'Relaties en seksualiteit' is dit heel bijzonder, want Oscar Romero is de eerste school voor voortgezet onderwijs in Nederland die dit bereikt heeft!  

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.