Brugklas
Brugklas

Brugklas

Open Huis

Data:
maandag 5 februari 2018 van 18.00-21.30 uur
dinsdag 6 februari 2018 van 18.00-21.30 uur
woensdag 7 februari 2018 van 14.00-18.00 uur 

Magazine @Oscar vorig schooljaar  
Het nieuwe magazine @Oscar verschijnt hier in november/december.

  • Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, havo- of vwo-brugklas. Dat betekent dat alle leerlingen in jouw klas ongeveer hetzelfde niveau hebben. Kun je meer? Dan kun je halverwege óf aan het eind van de 1e klas doorstromen naar een hoger niveau.
  • Kleine klassen: de brugklassen zijn niet groter dan 25 (mavo) en 30 (havo en vwo) leerlingen. In schooljaar 2016-2017 zitten in de brugklassen gemiddeld 25 leerlingen.
  • Houd je van sport, kunst of technologie? Dan zit je goed op Oscar, want je kunt meteen in de brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn.
  • Op Oscar krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning.Iedereen werkt met een iPad. Leren wordt daar leuker van.

Starten op Oscar

Voor de vakantie is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas. Ook heb je samen met je ouders een kennismakingsgesprek op school. Na de vakantie ga je drie dagen op kamp waar je veel spelletjes doet. De kennismakingsperiode sluit je af met de brugklasdag met sport en spel plus na afloop een feest. En zo leer je de klas snel beter kennen.

Welke brugklas?

Wat de 'juiste' brugklas is, wordt in eerste instantie bepaald door het advies van de basisschool:

vmbo-(g)t en mavo-advies: brugklas mavo.  
mavo/havo- en havo-advies: brugklas havo.
havo/vwo- en vwo-advies: brugklas vwo

Doorstromen naar hoger niveau

Als je in de brugklas hoog blijkt te scoren, kom je wellicht in aanmerking voor een overstap naar een hoger niveau. Dat kan halverwege het jaar, of je krijgt een schakelprogramma en stapt aan het eind van het jaar over. Als je meedoet aan het schakelprogramma, blijf je gewoon in je eigen klas zitten. In dit schakelprogramma – met vooral veel aandacht voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde – word je begeleid door je mentor of een persoonlijk begeleider.
Bekijk hier het schema voor het overstappen naar een ander niveau bij Oscar Romero.

Sportlijn, Kunstlijn en Technologielijn

In de brugklas kan je kiezen voor extra sport, extra kunst en cultuur of extra technologie. Dit betekent niet alleen dat je deze vakken twee uur per week extra hebt, maar ook dat je met de andere leerlingen in je lijn op pad gaat en allemaal extra dingen doet. Elke lijn heeft iets eigens, passend bij de lijn, bij de leerlingen en bij de docenten.

Persoonlijke aandacht

Op Oscar Romero krijg je veel persoonlijke aandacht. In de brugklas krijg je studielessen om te ‘leren leren’ en extra begeleiding als je dyslectisch bent of een taalachterstand hebt. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. Tijdens de mentorles ga je aan het werk met Knap Kind / In de brugklas en leer je hoe je zelf het beste leert. Daardoor leer je zelfstandiger werken én gaat het maken van je huiswerk vlotter.

iPad

Je vindt via de iPad altijd alles wat je voor school nodig hebt terug: je huiswerk, je rooster, je toetsen, je lesmateriaal en je cijfers. Er is op school goede Wifi en een stabiele internetverbinding. Iedereen heeft toegang tot het draadloos netwerk.Voor een aantal vakken staat het lesmateriaal op de iPad, maar bij sommige vakken heb je nog wel 'gewone' boeken. Los van het lesmateriaal wordt bij alle vakken gebruikgemaakt van de iPad in de les. Bijvoorbeeld voor opdrachten, voor het bekijken van filmpjes, voor het zoeken naar informatie, voor het gebruik van vak-apps en voor werkvormen als een quiz en brainstormen.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.