Naar de brugklas!
Naar de brugklas!

Kies de brugklas die bij je past

Nog even, dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Misschien heb je al gekozen welke school het wordt. Misschien moet je nog kiezen. Op deze pagina vertellen we je graag meer over Oscar Romero en onze brugklassen. Wil je alvast de sfeer proeven? Lees dan hier @Oscar (editie 2020), hét magazine over Oscar Romero. Hierin vertellen onze leerlingen zelf wat ze van de school vinden. Veel leesplezier en hopelijk tot volgend jaar.

Open dagen en corona
Natuurlijk hopen we je dit schooljaar te zien tijdens ons Open Huis. We laten je enorm graag onze nieuwe school zien. Of dat kan, zal echter afhangen van de coronamaatregelen op dat moment. We hopen het. In elk geval bereiden wij ons voor om je op de best mogelijke manier informatie te kunnen geven over onze school. Op onze website houden we je in de komende maanden op de hoogte. Ook op Facebook en op Instagram delen we informatie. Leuk en handig dus als je ons alvast volgt. Ook op deze website vind je veel informatie over onze school. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.   

Daarom kiezen voor Oscar Romero

  • Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo- of vwo-brugklas. Dat betekent dat alle leerlingen in jouw klas ongeveer hetzelfde niveau hebben. Kun je meer? Dan kun je altijd doorstromen naar een hoger niveau.
  • Kleine klassen: de mavo-brugklassen zijn niet groter dan 25. 
  • Houd je van sport, kunst of technologie dan kun je in de brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn.
  • Op Oscar krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. Iedereen werkt met een iPad. Leren wordt daar leuker van.

Onze brugklassen 

Oscar Romero heeft vier typen brugklassen: mavo, mavo/havo, havo en vwo. Je kiest wat het beste past bij het advies van de basisschool. In alle brugklassen kun je kiezen voor de Sportlijn, de Kunstlijn of de Technologielijn. Deze lijnen zijn niet verplicht, maar wel ontzettend leuk. Je leert nieuwe en andere dingen en je krijgt vrienden uit andere klassen.

Mavo - ontdek je talent

De mavo-brugklas is een klas speciaal voor leerlingen die een advies vmbo gemengde of theoretische leerweg van de basisschool hebben gekregen. Deze brugklas geeft je de gelegenheid om in een klas met maximaal 24 leerlingen je talent te ontdekken. Belangrijke woorden zijn: rust, regelmaat en ruimte.

Meer over de mavo-brugklas 

Mavo/havo-brugklas - ontdek wat voor jou passend is 

De mavo/havo-brugklas is speciaal voor kinderen die nog twijfelen tussen mavo of havo. Je hebt van de basisschool een advies mavo of mavo/havo gekregen en weet nog niet welke richting het gaat worden. Je krijgt les op mavo/havo-niveau dus met een mavo-advies ga je in deze klas zeker een uitdaging aan. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Of je doorgaat op de mavo of de havo besluiten we aan het eind van het brugjaar.

Meer over de mavo/havo-brugklas 

Een havo om trots op te zijn

In de havo-brugklas zal je je snel thuis voelen. Leerlingen met ambitie geven we alle ruimte. Verder kenmerkt onze havo zich door de goede sfeer en bijzondere vakken. Zo krijg je NLT (Natuur, Leven en Technologie) in de onderbouw en kan je het vak Spaans kiezen in de bovenbouw.

Meer over de havo-brugklas 

Vwo - een slimme en uitdagende keuze

De vwo-brugklas is een brugklas voor leerlingen met een havo/vwo-advies of vwo-advies die op niveau willen werken. Tijdens de lessen wetenschapsoriëntatie leer je zelfstandig onderzoek doen en tijdens verschillende hoorcolleges ervaar je alvast hoe het er op de universiteit aan toe gaat. Wist je dat je ook in het vak Spaans eindexamen kunt doen?

Meer over de vwo-brugklas

Welke brugklas?

Wat de 'juiste' brugklas is, wordt in eerste instantie bepaald door het advies van de basisschool:

  • vmbo-(g)t of mavo-advies: mavo of mavo/havo
  • mavo/havo-advies: mavo/havo
  • havo-advies: havo
  • havo/vwo- en vwo-advies: vwo.  

Starten op Oscar

Voor de zomervakantie is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas. Ook heb je samen met je ouders een kennismakingsgesprek op school. De kennismakingsperiode sluit je af met de brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je de klas snel beter kennen. Je gaat ook drie dagen op kamp waar je veel spelletjes doet. 

Doorstromen

Sportlijn, Kunstlijn en Technologielijn

In de brugklas kan je kiezen voor extra sport, extra kunst en cultuur of extra technologie. Dit betekent niet alleen dat je deze vakken twee uur per week extra hebt, maar ook dat je met de andere leerlingen in je lijn op pad gaat en allemaal extra dingen doet. Elke lijn heeft iets eigens, passend bij de lijn, bij de leerlingen en bij de docenten.

Persoonlijke aandacht

Op Oscar Romero krijg je veel persoonlijke aandacht. In de brugklas krijg je studielessen om te ‘leren leren’ en extra begeleiding als je dyslectisch bent of een taalachterstand hebt. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. Tijdens de mentorles leer je hoe je zelf het beste leert. Daardoor leer je zelfstandiger werken én gaat het maken van je huiswerk vlotter.

iPad

Je vindt via de iPad altijd alles wat je voor school nodig hebt terug: je huiswerk, je rooster, je toetsen, je lesmateriaal en je cijfers. Er is op school goede Wifi en een stabiele internetverbinding. Iedereen heeft toegang tot het draadloos netwerk.Voor een aantal vakken staat het lesmateriaal op de iPad, maar bij sommige vakken heb je nog wel 'gewone' boeken. Los van het lesmateriaal wordt bij alle vakken gebruikgemaakt van de iPad in de les. Bijvoorbeeld voor opdrachten, voor het bekijken van filmpjes, voor het zoeken naar informatie, voor het gebruik van vak-apps en voor werkvormen als een quiz en brainstormen.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.