Naar de brugklas!

Groei in de verlengde brugklas naar jouw niveau

Nog even, dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Misschien heb je al gekozen welke school het wordt. Misschien moet je nog kiezen. Op deze pagina vertellen we je graag meer over Oscar Romero en onze brugklassen. Wil je alvast de sfeer proeven? Lees dan hier het infomagazine, hét magazine over Oscar Romero. Hierin vertellen onze leerlingen zelf wat ze van de school vinden. Veel leesplezier en hopelijk tot volgend jaar.

Daarom kies je voor Oscar Romero

Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo-, havo/vwo- of vwo-brugklas. De brugklasperiode duurt twee jaar. In die periode krijg je de tijd om te groeien naar jouw niveau. 

  • Je hebt een mentor of coach die als het even kan met je meegroeit naar klas 2 en die altijd voor je klaar staat. 
  • De Oscarsfeer is een begrip onder leerlingen. Dat is een sfeer van vertrouwen, samen optrekken en iets voor elkaar betekenen. 
  • Wij passen ons aan jou met maatwerk. Dat betekent extra ondersteuning als jij dat nodig hebt en volop kansen als je uitgedaagd wilt worden. 
  • Houd je van sport, kunst of technologie dan kun je in de brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn.
  • Op Oscar krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. Iedereen werkt met een iPad. Leren wordt daar leuker van.

Kies de juiste brugklas

Op Oscar Romero zijn vijf verschillende brugklassen waar de basis wordt gelegd voor een mooie en succesvolle schooltijd. We hebben een mavo-, een mavo/havo-, een havo-, een havo/vwo-brugklas en een vwo-brugklas. Wat de beste brugklas voor jou is, wordt in eerste instantie bepaald door het advies van de basisschool. Met een mavo-advies mag je starten in een mavo/havo-brugklas en met een havo advies in een havo/vwo-brugklas. In die klas krijg je twee jaar de tijd om te groeien naar niveau dat het best bij jou past.  We gaan er vanuit dat je om je aan te melden bij Oscar Romero minimaal een mavo-advies hebt, omdat je dan, als het goed gaat, bij ons op school kunt blijven. Dat geeft de rust die je nodig hebt voor een fijne schooltijd. 

Mavo - ontdek je talent 

De mavo-brugklas is een klas voor leerlingen die een advies vmbo gemengde of theoretische leerweg hebben. Deze brugklas geeft je de gelegenheid om in een klas met maximaal 25 leerlingen je talent te ontdekken. Belangrijke woorden zijn: rust, regelmaat en ruimte. Je lessen en de toetsen zijn op mavo-niveau (vmbo-tl).
Meer over de mavo-brugklas

Mavo/havo-brugklas - als je het nog niet weet

Na de basisschool heb je in de mavo/havo-klas alle kans om te groeien naar je eigen niveau. Je krijgt les op mavo/havo-niveau. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Aan het einde van de tweede klas besluiten we of je doorgaat op mavo of havo.

Een havo om trots op te zijn

In de havo-brugklas zul je je snel thuis voelen. Alle kinderen hebben een havo-advies en de lessen en toetsen zijn op havo-niveau. Leerlingen met ambitie geven we alle ruimte, ook omdat we vaak werken met havo/vwo-methodes. Verder kenmerkt de havo zich door enkele bijzondere vakken. Je kan het vak Spaans kiezen in de bovenbouw.
Meer over de havo-brugklas

Havo/vwo-brugklas - ontdek wat voor jou passend is 

Na de basisschool heb je in de havo/vwo-klas alle kans om te groeien naar je eigen niveau. Je krijgt les op havo/vwo-niveau. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Aan het einde van de tweede klas besluiten we of je doorgaat op havo of vwo. Je krijgt in de havo/vwo-klas ook de vwo vakken Spaans en research.

Vwo - een slimme en uitdagende keuze

De vwo-brugklas is een brugklas voor leerlingen met een vwo-advies. Zoals eerder genoemd hebben we op het vwo bijzondere vakken, zoals Spaans en research. Research is een onderzoeksvak met daarin aandacht voor beta (exact) en alpha/gamma (maatschappijgerichte onderzoekstechnieken).
Meer over de vwo-brugklas

Kennismaking

Voor de zomervakantie is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas. Dan leer je natuurlijk ook je mentor kennen. Met hem of haar hebben jij en je ouders ook een kennismakingsgesprek op school. Je mentor is een beetje als je meester of juf op de basisschool. Je ziet hem of haar bij de studieles, in de mentorles en bij alle activiteiten. Bij je mentor kun je altijd terecht. De mentor helpt je om je fijn te voelen op school. De kennismakingsperiode sluit je na een week of zeven af met een speciale brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je de klas snel beter kennen. Je gaat ook drie dagen op kamp waar je veel spelletjes doet. 

Sportlijn, Kunstlijn en Technologielijn

In de brugklas kan je kiezen voor extra sport, extra kunst en cultuur of extra technologie. Dit betekent niet alleen dat je deze vakken twee uur per week extra hebt, maar ook dat je met de andere leerlingen in je lijn op pad gaat en allemaal extra dingen doet. Elke lijn heeft iets eigens, passend bij de lijn, bij de leerlingen en bij de docenten.

Persoonlijke aandacht

Op Oscar Romero krijg je veel persoonlijke aandacht. In de brugklas krijg je studielessen om te ‘leren leren’ en extra begeleiding als je dyslectisch bent of een taalachterstand hebt. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. Tijdens de mentorles leer je hoe je zelf het beste leert. Daardoor leer je zelfstandiger werken én gaat het maken van je huiswerk vlotter.

iPad

Je vindt via de iPad altijd alles wat je voor school nodig hebt terug: je huiswerk, je rooster, je toetsen, je lesmateriaal en je cijfers. Er is op school goede Wifi en een stabiele internetverbinding. Iedereen heeft toegang tot het draadloos netwerk.Voor een aantal vakken staat het lesmateriaal op de iPad, maar bij sommige vakken heb je nog wel 'gewone' boeken. Los van het lesmateriaal wordt bij alle vakken gebruikgemaakt van de iPad in de les. Bijvoorbeeld voor opdrachten, voor het bekijken van filmpjes, voor het zoeken naar informatie, voor het gebruik van vak-apps en voor werkvormen als een quiz en brainstormen.

Aanmelden voor de brugklas?

Op deze pagina staat alle informatie.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.