Mavo

Mavo

Heb jij een advies voor vmbo gemengde of theoretische leerweg? En hou je wel van een uitdaging? Dan is de mavo van Oscar Romero een prima plek voor jou! Op de mavo van Oscar Romero zijn de drie r’en belangrijk: rust, ruimte en regelmaat. Daarnaast is er alle gelegenheid om allerlei extra dingen te doen, zoals de Sport-, Technologie-, of Kunstlijn.

Rust

Op de mavo van Oscar Romero werken we met iets kleinere klassen dan op andere scholen: je zit met maximaal 25 leerlingen in een klas. De leerstof is afgestemd op jouw niveau en je krijgt volop begeleiding bij het leren leren, huiswerk maken en goed leren omgaan met elkaar. In de eerste klas is veel extra aandacht voor rekenen en taal, zodat je een goede basis legt voor je verdere schooltijd.

Ruimte

Ons motto is: ‘Op Oscar Romero ben jij aan zet’.  We geven je dan ook alle ruimte om het beste van jezelf te laten zien en stimuleren je ook om dat te doen. Zo kun je ook onderzoeken waar je talenten liggen. Aan het eind van het tweede schooljaar kies je een vakkenpakket. Natuurlijk helpen we jou en je ouders zo goed mogelijk bij het maken van de juiste beslissing. Daarbij is het wel al belangrijk om erover na te denken wat je na de mavo zou willen doen. Stroom je door naar de havo of ga je voor een beroepsopleiding in het mbo?

Regelmaat

Jij en je ouders/verzorgers hebben regelmatig contact met je mentor. Op school kun je altijd ook bij een leerling uit de bovenbouw terecht. Verder houden we je voortdurend op de hoogte van hoe het op school gaat, welke vakken je in welke periode krijgt en welke keuzes je op een gegeven moment moet maken.

We dagen je uit!

  • Heb je nog meer in je mars en wil je onderzoeken waar je talenten liggen en/of wat je leuk vindt om te doen? In de eerste twee klassen kun je meedoen aan de Sport-, Technologie- of Kunstlijn.
  • Ben je erg goed in een bepaald vak? Dan is het mogelijk om al in de derde klas in dat vak examen te doen! Dan moeten je resultaten over het algemeen natuurlijk wel goed zijn: wij bereiden je optimaal voor op het examen. Als je slaagt, kun je in mavo 4 al aan de slag met stof van havo 4, zodat je een mooie voorsprong neemt. En in het eindexamenjaar heb je in een vak minder examen. Zo kun je je goed voorbereiden op de andere vakken!
  • In de vierde klas hebben veel leerlingen van de mavo van Oscar Romero een extra vak. Dat geeft een goede voorbereiding voor een studie op een mbo-opleiding of voor de havo.

De lessentabel staat hier voor je klaar. 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.