Sportlijn

Sportlijn

Op Oscar Romero hebben we al vijftien jaar een Sportlijn. We bieden deze lijn gedurende de eerste drie schooljaren aan. Leerlingen die voor de Sportlijn kiezen, komen per afdeling bij elkaar in de klas. Ook in de 2e en 3e klassen krijgen de ‘Sportlijnleerlingen’ extra sport. Alle lo-docenten geven les in de Sportlijn en je mentor van de brugklas is als het even kan een lo-docent. In de Sportlijn krijg je vele sporten aangereikt, maar de verdieping staat bij ons voorop. Daarvoor hoef je geen andere vakken in te leveren. We sluiten de Sportlijn in de 3e klas af met schaatsen op de Weissensee (Oostenrijk).

Je leert in de Sportlijn door middel van het sporten samen te werken. En naast het sporten besteden we ook aandacht aan vaardigheden zoals organiseren. Onderdelen van onze Sportlijnkampen worden bijvoorbeeld door BSM-leerlingen georganiseerd. Ook leer je jezelf presenteren en leiding geven: van een warming-up leiden tot aan een deel van een les geven. En elk jaar assisteren de leerlingen van de Sportlijn bij de sportdag van hun basisschool.

Het contact met de ouders/verzorgers is belangrijk voor ons. We organiseren ouderavonden waarbij we laten zien wat we binnen de Sportlijn doen. Ouders/verzorgers assisteren bij de kampen en zien ook zo wat we doen. En op het eind van het eerste jaar komen alle ouders/verzorgers eten in het 'Sportlijn'-restaurant.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Sportlijn? Bekijk de presentatie die tijdens de extra open avond is gegeven. Of mail naar oscar-romero@tabor.nl o.v.v. Sportlijn.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.