Bovenbouw

Bovenbouw

Examenvak LO2/BSM

Na de Sportlijn kun je op Oscar Romero vanaf de 4e klas gym kiezen als examenvak. Het vak heet LO2 op de mavo en BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) op de havo en vwo. Het niveau van LO2/BSM is gemiddeld hoger dan het niveau van de gymlessen. De nadruk ligt niet alleen op lichamelijke kwaliteiten, maar ook op tactisch inzicht en sociale aspecten. Heb je ambities in de sport of vind je sport ontzettend leuk, kies dan voor LO2/BSM.


ALO/CIOS-training

Bij een aantal opleidingen worden naast je diploma aanvullende eisen gesteld. Zo moet je bij de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), het CIOS (mbo Bewegen en Sport) en andere sportopleidingen een motorische toelatingstest afleggen. Om niets aan het toeval over te laten, bieden wij de leerlingen die ambities hebben voor een dergelijke opleiding een training aan. Hier kunnen zij specifiek werken aan de gevraagde motorische oefeningen. Ook onderzoeken we wat je sterke karaktereigenschappen zijn en waar mogelijke valkuilen op de loer liggen. Dit alles om zo goed mogelijk voor de dag te komen en het beste uit jezelf te halen.

Skireis

De skireis van Oscar Romero naar Oostenrijk is een belangrijke traditie. De reis wordt al meer dan 25 jaar aangeboden aan leerlingen uit de 4e, 5e en 6e klas. Op de skireis krijg je skiles op alle niveaus van onze eigen docenten. Een mooie mix van hard werken en gezelligheid. Een ervaring die vele Oscar Romerianen een onuitwisbare herinnering heeft gegeven.

BSM-kamp 2015: https://www.youtube.com/watch?v=f-da8a6CJqg

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.