Samenwerkingspartners
Samenwerkingspartners
Samenwerkingspartners

Samen

Platform Bèta Techniek

Oscar Romero heeft afgelopen jaren meegedaan met verschillende stimuleringsprogramma’s van het Platform Bèta Techniek en de overheid. Op deze manier proberen we met expertise en financiële middelen van buiten de school ons bèta-programma te verbeteren. Afgelopen jaren hebben we meegedaan met het MTech-programma. Met dit programma proberen we op de mavo de interesse voor technologie te vergroten. Ook zijn we samen met het Platform Bèta Techniek, bedrijven en andere scholen lesmateriaal aan het maken waarbij Arduino centraal staat. Met dit lesmateriaal willen we leerlingen beter laten zien hoe belangrijk technologie is.

Bètapartners en Its Academy

Oscar Romero is aangesloten bij Bètapartners, een netwerk van scholen in Noord-Holland die samenwerken met de VU, UvA, HvA, InHolland en het bedrijfsleven. We werken samen om bèta-onderwijs uitdagender en interessanter te maken, voor leerlingen én docenten, en om de keuze van leerlingen voor een bèta-technische studie aantrekkelijker te maken. De Bètapartners hebben de Its Academy-website opgericht. Dit is een website waar activiteiten voor leerlingen en docenten worden aangeboden.

Jet-Net

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bèta/technische vervolgopleiding. Aan Jet-Net zijn 87 bedrijven, 171 scholen en 30 partners verbonden. Elke school is gekoppeld aan een Jet-Net-bedrijf met wie de school extra activiteiten ontwikkeld en samenwerkt. Oscar Romero heeft Tata Steel als partner en heeft al enkele jaren gezamenlijke activiteiten zoals: RC cup, Career Day, excursies naar Tata Steel en profielwerkstukken die deels bij Tata Steel worden uitgevoerd.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.