Naar de brugklas!
Naar de brugklas!

Hallo jongens en meisjes!

Nog even, dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Best spannend! Je komt tenslotte met allemaal onbekende kinderen in een gebouw dat je (nog) niet kent. Een hoop dingen gaan anders dan je gewend bent. Het goede nieuws is dat het allemaal heel snel went en echt veel minder erg is dan je misschien denkt. Op deze pagina krijg je alvast een indruk van Oscar Romero en we zien je heel graag op maandag 26 augustus. 

Erica van Langen
Rector

Magazine @Oscar editie 2019

Het magazine @Oscar is hier online door te bladeren.Wil je meer weten over het inschrijven op Oscar Romero. Neem dan contact op met de locatie.

Daarom kiezen voor Oscar Romero

  • Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo- of vwo-brugklas. Dat betekent dat alle leerlingen in jouw klas ongeveer hetzelfde niveau hebben. Kun je meer? Dan kun je altijd doorstromen naar een hoger niveau.
  • Kleine klassen: de mavo-brugklassen zijn niet groter dan 25. 
  • Houd je van sport, kunst of technologie dan kun je in de brugklas kiezen voor de Sportlijn, Kunstlijn of Technologielijn.
  • Op Oscar krijg je veel persoonlijke aandacht en ondersteuning. Iedereen werkt met een iPad. Leren wordt daar leuker van.

Starten op Oscar

Voor de vakantie is er een kennismakingsdag met je nieuwe klas. Ook heb je samen met je ouders een kennismakingsgesprek op school. De kennismakingsperiode sluit je af met de brugklasdag met sport en spel en na afloop een feest. Zo leer je de klas snel beter kennen. Je gaat ook drie dagen op kamp waar je veel spelletjes doet. 

Welke brugklas?

Wat de 'juiste' brugklas is, wordt in eerste instantie bepaald door het advies van de basisschool:

vmbo-(g)t of mavo-advies: mavo of mavo/havo
mavo/havo-advies: mavo/havo
havo-advies: havo.
havo/vwo- en vwo-advies: vwo

Doorstromen

Sportlijn, Kunstlijn en Technologielijn

In de brugklas kan je kiezen voor extra sport, extra kunst en cultuur of extra technologie. Dit betekent niet alleen dat je deze vakken twee uur per week extra hebt, maar ook dat je met de andere leerlingen in je lijn op pad gaat en allemaal extra dingen doet. Elke lijn heeft iets eigens, passend bij de lijn, bij de leerlingen en bij de docenten.

Persoonlijke aandacht

Op Oscar Romero krijg je veel persoonlijke aandacht. In de brugklas krijg je studielessen om te ‘leren leren’ en extra begeleiding als je dyslectisch bent of een taalachterstand hebt. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. Tijdens de mentorles ga je aan het werk met Tumult en leer je hoe je zelf het beste leert. Daardoor leer je zelfstandiger werken én gaat het maken van je huiswerk vlotter.

iPad

Je vindt via de iPad altijd alles wat je voor school nodig hebt terug: je huiswerk, je rooster, je toetsen, je lesmateriaal en je cijfers. Er is op school goede Wifi en een stabiele internetverbinding. Iedereen heeft toegang tot het draadloos netwerk.Voor een aantal vakken staat het lesmateriaal op de iPad, maar bij sommige vakken heb je nog wel 'gewone' boeken. Los van het lesmateriaal wordt bij alle vakken gebruikgemaakt van de iPad in de les. Bijvoorbeeld voor opdrachten, voor het bekijken van filmpjes, voor het zoeken naar informatie, voor het gebruik van vak-apps en voor werkvormen als een quiz en brainstormen.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.