Muziek

Muziek

Op Oscar Romero neemt het muziekonderwijs een belangrijke plaats in. Oscar Romero is de enige school in de regio die muziek als examenvak voor alle studierichtingen aanbiedt. Tijdens de lessen staat muziek maken centraal. Door het gebruik van een digitale muziekmethode op de iPad, leert iedereen muziek maken op z’n eigen niveau. Je leert spelen op onder andere keyboard, gitaar, drums en basgitaar.

In de onderbouw maken we ook gebruik van het programma Garageband. Hiermee kun je nummers inspelen, inzingen en bewerken. Ook kan je zelf een lied of een soundbite maken. Onze eigen professionele opnamestudio’s zorgen voor prachtige eindresultaten.

In zowel de onderbouw als de bovenbouw treden leerlingen op in Manifesto. Verder kunnen alle leerlingen hun talenten etaleren tijdens muziekpresentaties. Naast de reguliere lessen kun je gebruikmaken van bandcoaching. Een muziekdocent begeleidt jou en je band gedurende een aantal weken. Ook mag je gebruik maken van de oefenruimten. De band is daarna in staat om zelfstandig op school op te treden.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.