Het Studielokaal.

Huiswerkbegeleiding

Het Studielokaal huiswerkbegeleiding

Iedere leerling kan onverhoopt tegen omstandigheden aanlopen die het leren en presteren op school lastig maken. Op Oscar Romero kun je - tegen betaling - huiswerkbegeleiding krijgen van Het Studielokaal. De begeleiders van Het Studielokaal stimuleren leerlingen het beste uit zichzelf te halen, studieproblemen de baas te worden en hun ambities waar te maken. Het Studielokaal werkt samen met het Oscar Romero en heeft contact met mentoren en docenten. Zo kunnen zij de begeleiding het beste afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter. De leerlingen kunnen meestal direct na de les beginnen en als ze dan naar huis gaan is er tijd voor ontspanning.

Huiswerkklas

De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die een rustige plek zoeken om hun huiswerk te maken. Leerlingen voeren het belangrijkste leer- en maakwerk uit tijdens de huiswerkklas. Er is altijd begeleiding aanwezig en er is sprake van aanwezigheidsregistratie. Tijdens de huiswerkklas is er altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aan het einde van elke periode wordt een terugkoppeling gegeven over de werkhouding van de leerling. 

Huiswerkbegeleiding

Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen en leren en maken van het huiswerk, minder stress en uiteraard het verbeteren van de resultaten. Tijdens de huiswerkbegeleiding wordt er, per dag, een persoonlijke planning met de leerling opgesteld. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en ruimte voor uitleg. Al het leerwerk wordt overhoord, het maakwerk wordt gecontroleerd ook worden de toetsen geëvalueerd. Met ouder(s)/verzorger(s) is er regelmatig contact over de voortgang van de leerling.

 

Meer informatie over het Studielokaal vind je op deze pagina.  

 

 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.