Gastlessen en excursies

Gastlessen en excursies

Career Day

Tijdens de Career Day maak je kennis met technologieën en medewerkers van Jet-Net bedrijven. Meer dan 300 jonge ingenieurs begeleiden je tijdens deze ontdekkingstocht rond de stands van Jet-Net bedrijven in de wereld van technologie. Je beleeft een leuke dag en je beeldvorming en kennis van technologie krijgt een positieve impuls. Zo kun je bedenken of een vervolgstudie in de richting van technologie of natuurwetenschap wat voor jou is.
Meer lezen over Career Day.

Excursie Tata Steel

Tata Steel is onze Jet-Net-partner. Samen hebben we de doelstelling om leerlingen te enthousiasmeren voor de exacte vakken. We werken daarom samen met verschillende activiteiten. Een van de activiteiten is een excursie naar Velsen, waar je uitleg krijgt en zelf ziet wat er allemaal speelt bij een groot bedrijf als Tata Steel. Als je in 3 mavo of 5 vwo zit, zul je deelnemen aan deze excursie.

DNA-labs

Zes universiteiten komen met verschillende practica langs bij scholen van het voortgezet onderwijs. De practica sluiten aan bij het onderwijs op havo en vwo, maar zijn door scholen vaak niet uitvoerbaar omdat er apparatuur wordt gebruikt die niet aanwezig is op een school. Oscar Romero maakt hier dankbaar gebruik van. De practica geven niet alleen een interessante kijk op de lesstof, maar je komt op deze manier ook in contact met studenten die ook wat vertellen over hun ervaringen bij het studeren. Als je in de bovenbouw het vak biologie volgt, krijg je deze practica.
Meer lezen over DNA-labs.

Excursie Radiologie

Bij het vak natuur, leven en technologie (NLT) volg je de module Medische Beeldvorming. Om een beeld te krijgen hoe het is om een baan te hebben waarbij je elke dag hiermee te maken hebt en de techniek van dichtbij te zien, bezoek je als je in 5 vwo zit de afdeling Radiologie in het Dijklander Ziekenhuis (voormalig het Westfriesgasthuis).

Bloedprik-practicum

Je eigen bloedgroep (ABO en Rhesus) bepalen tijdens de biologieles. Bij het onderwerp Afweer komt het onderwerp bloedgroepen in 6 vwo aan de orde. Tijdens een practicum in samenwerking met het Dijklander Ziekenhuis (Westfriesgasthuis) bepaal je de bloedgroep van je eigen bloed. 

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.