Exact

Exact

De exacte vakken zijn: biologie, natuurkunde, NLT (natuur, leven en technologie), scheikunde en wiskunde. Op het Oscar Romero willen we leerlingen enthousiast maken voor de exacte vakken. Dat willen we omdat we zelf exact leuk vinden, maar ook omdat er een tekort is aan mensen die een exact beroep kiezen.

  • Houd je van technologie? Dan zit je goed op Oscar, want je kunt meteen in de brugklas kiezen voor de Technologielijn.
  • NLT (natuur, leven en technologie) is een combinatie van de vakken Biologie, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Het is een examenvak dat wordt gegeven in de onderbouw en de bovenbouw. NLT is een erg leuk en gevarieerd vak! En... niet alle scholen geven het, maar wij wel!
  • In de onderbouw van het vwo krijg je naast de gewone vakken een aantal uren per week wetenschapsoriëntatie. Het vak bereidt je voor op het wetenschappelijk onderwijs ofwel de universiteit.
  • Uit onderzoek van 2 vwo-leerlingen blijkt dat leerlingen op Oscar wiskunde het op een na leukste vak vinden (op nummer 2 na gym). Wiskunde op Oscar is niet alleen maar leuk maar ook goed, want zowel regionaal als landelijk zet de sectie wiskunde zeer goede resultaten neer.  
  • Er is een tekort aan exact geschoolde mensen. Oscar heeft daarom al jaren een samenwerking met de overheid, het hoger onderwijs en het bedrijfsleven om dit probleem aan te pakken. We proberen je niet alleen enthousiast te maken voor exact in de lessen, maar ook door gastlessen en excursies.
Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.