Mentoraat

Mentoraat

Bij Oscar Romero sta je er nooit alleen voor. Als je ergens mee zit, hoe groot of hoe klein ook, dan zijn er mentoren en juniormentoren bij wie je altijd terecht kunt. Maar wie spreek je nou waarvoor aan?

De juniormentor: voor praktische, kleine dingetjes

Elke juniormentor begeleidt een eigen klas. Hij of zij is er op de kennismakingsdag, op je eerste schooldag en gaat mee op brugklaskamp. Daardoor leer jij de juniormentor en hij of zij jouw klas goed kennen. Een juniormentor spreek je gemakkelijk aan op de gang, bijvoorbeeld omdat je een lokaal niet kunt vinden. Of omdat je moeite hebt met het huiswerk. Maar een juniormentor helpt ook wel eens als er ruzie is, of helpt juist om dat te voorkomen. 

De mentor: voor serieuze zaken

Als je problemen hebt, ga je eerst naar je mentor. Dat is een soort vertrouwenspersoon: iemand die jou en de kinderen uit jouw klas helpt. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. De mentor is de schakel tussen jou, je ouders/verzorgers en de school. Hij of zij helpt je bij organisatorische zaken, bijvoorbeeld wanneer je een toets moet inhalen. Ook zie je hem of haar bij de mentoruren en studiebegeleiding. Daarin leert hij of zij je studievaardigheden, dus hoe je het beste kunt leren. Soms schuiven daarbij ook de juniormentoren aan. Dat kan heel nuttig zijn, want zij weten uit ervaring precies hoe alles werkt. Samen proberen we ervoor te zorgen dat iedereen een prettig gevoel heeft op school.

Knap kind

In de brugklas ga je tijdens de mentorles aan het werk met de methode Knap Kind | In de brugklas. Met deze methode word je uitgedaagd jezelf te leren kennen. Tijdens de lessen onderzoek je je eigen leerstrategie. Je leert dit op een handige manier inzetten in de klas, bij het maken van huiswerk of tijdens een groepsopdracht. Door deze lessen leer je zelfstandiger werken en gaat het huiswerk maken vlotter.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.