Mentoraat

Mentoraat

Bij Oscar Romero sta je er nooit alleen voor. Als je ergens mee zit, hoe groot of hoe klein ook, dan zijn er mentoren en juniormentoren bij wie je altijd terecht kunt. Maar wie spreek je nou waarvoor aan?

De juniormentor: voor praktische, kleine dingetjes

Elke juniormentor begeleidt een eigen klas. Hij of zij is er op de kennismakingsdag, op je eerste schooldag en gaat mee op brugklaskamp. Daardoor leer jij de juniormentor en hij of zij jouw klas goed kennen. Een juniormentor spreek je gemakkelijk aan op de gang, bijvoorbeeld omdat je een lokaal niet kunt vinden. Of omdat je moeite hebt met het huiswerk. Maar een juniormentor helpt ook wel eens als er ruzie is, of helpt juist om dat te voorkomen. 

De mentor: voor serieuze zaken

Als je problemen hebt, ga je eerst naar je mentor. Dat is een soort vertrouwenspersoon: iemand die jou en de kinderen uit jouw klas helpt. Je mentor zal je door dik en dun begeleiden en ondersteunen. De mentor is de schakel tussen jou, je ouders/verzorgers en de school. Hij of zij helpt je bij organisatorische zaken, bijvoorbeeld wanneer je een toets moet inhalen. Ook zie je hem of haar bij de mentoruren en studiebegeleiding. Daarin leert hij of zij je studievaardigheden, dus hoe je het beste kunt leren. Soms schuiven daarbij ook de juniormentoren aan. Dat kan heel nuttig zijn, want zij weten uit ervaring precies hoe alles werkt. Samen proberen we ervoor te zorgen dat iedereen een prettig gevoel heeft op school.

KIC-lessen in de brugklas 

Vanaf het schooljaar 2021-2022 zal er in de brugklassen KIC-training worden gegeven. De KIC-training is een fysieke weerbaarheids- en sociale vaardigheidstraining en is gebaseerd op het Rots&Water programma. De training wordt opgenomen in het lesprogramma van alle brugklassers. Doel is het verstrekken van individuele vaardigheden, maar ook de klas als ‘veilige groep’ krijgt veel aandacht. Iedere periode zal de docent een kort verslagje schrijven over de vorderingen die iedere leerling maakt.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.