Het Studielokaal

Huiswerkbegeleiding van Het Studielokaal

Huiswerk maken moet, maar is niet altijd even makkelijk! Daarom kunnen de leerlingen van het Oscar Romero terecht bij Het Studielokaal. Het Studielokaal zit gewoon op school, waardoor leerlingen gemakkelijk kunnen aansluiten na hun laatste les. Bij Het Studielokaal krijgen leerlingen huiswerkbegeleiding door kundige en enthousiaste begeleiders. De begeleiders van Het Studielokaal stimuleren de leerling om het beste uit zichzelf te halen en staan altijd klaar om te helpen. Wij helpen de leerling met de planning en organisatie, maar natuurlijk ook met het inhoudelijke werk.

Onze aanpak

Het Studielokaal zorgt voor een rustige omgeving, met kleine groepjes, waar uw zoon of dochter geconcentreerd kan werken. Onze begeleiders helpen de leerling elke dag met het maken van een dagplanning, waarbij er extra aandacht is voor het plannen van leermomenten voor toetsen. We staan klaar om vragen te beantwoorden en geven extra uitleg als iets niet duidelijk is. Verder kijken we het gemaakte werk na. Het overhoren van het leerwerk hoort hier ook bij en we geven de leerling tips om beter te leren. Leren is iets wat je echt moet leren!

Dagverslag en tutor

Elke leerling krijgt een persoonlijke tutor. De tutor houdt de voortgang van de leerling bij en is het directe aanspreekpunt voor de ouders. Van elke middag dat uw kind bij Het Studielokaal aanwezig is, maakt de tutor een dagverslag op. Hierin kunt u precies lezen waar uw kind die middag aan gewerkt heeft en hoe dat ging. In het verslag staan ook de afspraken die wij met de leerling maken, bijvoorbeeld over het extra meenemen van dat ene vak dat zo moeilijk is, zodat er aan dit vak gewerkt kan worden de volgende keer.

Wanneer

Het Studielokaal is er van maandag tot en met donderdag van 14:30 tot 17:30 uur. De leerlingen kunnen twee, drie of vier middagen bij ons terecht. Wij hanteren een opzegtermijn van één kalendermaand. U legt zich dus niet vast voor het gehele schooljaar en kunt ervoor kiezen uw kind voor een relatief korte periode aanmelden.

Aanmelden of meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.studielokaal.nl

Eerst een keer proberen?

Het Studielokaal biedt leerlingen de mogelijkheid om de huiswerkbegeleiding een keer uit te proberen, om zo te ervaren wat huiswerkbegeleiding precies is. Om uw zoon of dochter hiervoor aan te melden of voor andere vragen over de huiswerkbegeleiding, kunt u contact opnemen met Suzanne Vonk. Zij is te bereiken via het mailadres suzanne@studielokaal.nl.

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.