Topsport én school geslaagd!

Geplaatst op 26-05-2020
Kenzo Goudmijn stapte twee jaar geleden over vanuit  Zaandam  naar Oscar Romero. Als 16-jarige,  talentvolle jeugdspeler, die al in Jong AZ speelde, kon hij op een reguliere middelbare school zijn sport niet langer met school combineren.
 
In de afgelopen twee jaar heeft Kenzo gespreid HAVO-examen gedaan, werd hij een vaste waarde in Oranje onder de 19 jaar, én is hij selectiespeler van AZ geworden.
 
Vanwege zijn sportieve ontwikkeling kon Kenzo gemiddeld eens in de twee weken een middag naar school komen. Dankzij  een maatwerkprogramma en inzet van docenten en topsportbegeleiding mocht  een delegatie van Oscar Romero Kenzo woensdag 20 mei, in aanwezigheid van zijn vader (zelf jeugdtrainer bij AZ), spelers van het eerste en hoofdtrainer Arne Slot verrassen met het nieuws dat hij geslaagd is. Kenzo was compleet verrast en natuurlijk erg blij. Geslaagd zonder onvoldoendes, een knappe prestatie. Niet alleen van Kenzo, maar ook van zijn docenten.  Of zoals vader Kenneth tegen Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ zei: "Tabor is topklasse".
 
Dezelfde dag nog was op de site van AZ dit artikel over Kenzo te lezen.
 
 
Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.