Landelijke finale scholenploegenachtervolging

Geplaatst op 14-03-2019

Na een voorronde op de Jaap Edenbaan met prachtig weer deed het Tabor College deze week met acht teams mee aan de landelijke finale van de scholenploegenachtervolging in Breda. Het is maar goed dat deze baan overdekt is, want het stormde en regende ijswater.

Aan dit grootste schaatstoernooi van Nederland kwamen 85 teams aan de start.  Het is een toernooi waar krabbelaars en nationale top in verschillende categorieën meedoen. Teams van recreanten genoten van het geweld van de wedstrijdrijders en overal zag je dat leerlingen elkaar hielpen om beter te leren schaatsen.

Om half zeven stapten we weer in de bus en om half acht ’s avonds waren we terug. In de tussentijd was één team nationaal kampioen geworden, hadden twee teams (met Froukje van Heck - M3C - en Remko Schaap - H5D) brons gehaald en waren twee teams vijfde geworden. Maar er was ook gevallen (“sta ik hier om vijf uur voor op”), zelfs tien meter voor de finish, had een moeder (van Tabor) meegedaan aan de docentenrace en was onze school tweede in het scholenklassement geworden. En was de jarige Myron (H1B) toegezongen, omdat hij meedoen toch leuker vond dan thuis zijn verjaardag vieren.

Zie ook: Aftermovie SPA 2019

Namens de begeleiders, Ed Brandsen, Gaby Kessen, Henk Jan Blom en Mark Jeninga

Oscar Romero is een van de drie locaties van het Tabor College.